ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

 

Комітет

з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

 

Протокол засідання № 70/02

                                                                                     04 вересня 2009 року                                                                                          09 год. 00 хв.

                                                                                      м. Київ,

                                                                                      вул. Садова, 3а

                                                                                      кім. 416

 

                                       

Голова Комітету Омельченко О.О.

За Секретаря Комітету Сінченко В.М.

Присутні: члени Комітету: Боднар О.Б., Павленко В.В., Петренко В.М., Подгорний С.П., Трайдук М.Ф.,

Відсутні: Гордієнко С.В., Ключковський Ю.Б., Черноморов О.М., Льовочкін С.В., Матвієнко А.С.

Відповідальні працівники секретаріату Комітету: Завідувач секретаріату Комітету Малюга А.В., головні консультанти: Шкуріна Л.Б., Юрчук Ю.А., старший консультант Федоренко Ю.В.

 

        Запрошені:

       Вакараш В.М. - в.о. голови  Київської обласної державної адміністрації;

       Майбоженко В.В. - Голова  Київської обласної ради;

       Артюшенко О.М. - Заступник Голови Обухівської районної ради Київської області;

       Мельник В.О. - Обухівський міський голова;

       Козирєв П.Г. - Український міський голова;

       Пітцик М.В. - Виконавчий директор, віце-президент Асоціації міст України  та громад;

       Колісніченко В.Є. - Завідувач сектору з питань адміністративно-територіального устрою та виборчих систем Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування апарату ВРУ.

        

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

 

1. Про віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

2. Про віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

***

 

Голова Комітету О.Омельченко нагадав присутнім той факт, що на засіданні Комітету (протокол №3 від 10.01.2008 р.) було внесено і підтримано пропозицію про затвердження Регламенту роботи нашого Комітету та його підкомітетів. У ньому йдеться про те, що народний депутат України – член Комітету може передати право голосу на засіданні Комітету іншому народному депутату України – члену Комітету лише за умови його особистої присутності на цьому засіданні. О.Омельченко констатував, що Комітет бере до уваги письмове звернення А.Матвієнка (лист додається) про підтвердження своєї підтримки щодо питань про віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області та віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення, але враховувати її при голосуванні під час проведення засідання Комітету не вбачається за можливе.

Пропозицію підтримано одноголосно.

 

М.Трайдук звернувся з проханням до присутніх членів Комітету з пропозицією про перегляд рішення Комітету по проекту Закону про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" (реєстр. № 3263 від 25.09.2008, внесений Кабінетом Міністрів України) на одному з чергових засідань Комітету в зв’язку з неузгодженостями, які виникли під час опрацювання даного законопроекту.

Пропозицію підтримали одноголосно.

 

***

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету О.Омельченка про проект порядку денного засідання Комітету.

О.Омельченко звернув увагу присутніх членів Комітету, що за письмовим зверненням п’яти членів Комітету, а саме, О.Боднар, В.Сінченка В.Павленка, В.Петренка, С.Подгорного було зініційовано позапланове засідання Комітету відповідно до частини другої статті 43 Закону України “Про комітети Верховної Ради України” (листи додаються).

Голова Комітету запропонував членам Комітету ознайомитись із проектом порядку денного засідання Комітету та визначитися шляхом голосування щодо його прийняття за основу та в цілому в такій послідовності питань:

1. Про віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

2. Про віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

 

УХВАЛИЛИ:

1.Затвердити порядок денний засідання комітету за основу та в цілому.

ГОЛОСУВАЛИ:За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

1.

СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету В.Сінченка про віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

Доповідач поінформував присутніх, що до Комітету надійшло клопотання Київської обласної державної адміністрації про віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення з пропозицією про його підтримку. Комітетом було дано доручення  Управлінню по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України з проханням надати висновки та пропозиції з приводу даних матеріалів.

 В.Сінченко інформував, що 03.09.2009 року до Комітету надійшла службова записка Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування з пропозицією відхилити дане клопотання, в якій звертається увага членів Комітету на відсутність відповідних рішень Обухівської районної та Київської обласної рад.

Заступник Голови Комітету В.Сінченко звернув увагу членів Комітету на те, що відповідно до частини першої статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” рада в межах своїх повноважень приймає нормативні акти у формі рішень, а згідно пункту 26 частини першої статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” виключно на пленарних засіданнях районної, обласної рад вирішуються питання адміністративно-територіального устрою.

В.Сінченко повідомив що засідання підкомітету з питань державного будівництва не відбулося і запропонував розглянути та визначитись щодо даного питання на засіданні Комітету.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

С.Подгорний запропонував присутнім членам Комітету підтримати клопотання Київської обласної державної адміністрації про віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення, оскільки потенціал міста Обухів Обухівського району Київської області відповідає такій можливості.

О.Омельченко запропонував представникам Обухівської районної та Київської обласної рад діяти згідно із Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” і надати на розгляд Комітету відповідні рішення. Голова Комітету запропонував за умови надання Комітету рішень Київської обласної та Обухівської районної рад щодо віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення, секретаріату Комітету підготувати проект Постанови Верховної Ради України “Про віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення”  та направити його на розгляд Верховної Ради України з рекомендацією Комітету розглянути його і прийняти за основу та в цілому  у відповідності до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

УХВАЛИЛИ:

1. Київській обласній та Обухівській районній радам у відповідності до пункту 26 частини першої статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” надати Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рішення Київської обласної та Обухівської районної рад щодо віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

2. За умови надання Комітету рішень Київської обласної та Обухівської районної рад щодо віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення, секретаріату Комітету підготувати проект Постанови Верховної Ради України “Про віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення”  та направити його на розгляд Верховної Ради України з рекомендацією Комітету розглянути його і прийняти за основу та в цілому  у відповідності до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: За” -  одноголосно.

Рішення прийнято.

 

2.

  СЛУХАЛИ: інформацію заступника Голови Комітету В.Сінченка про віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

Доповідач поінформував присутніх, що до Комітету надійшло клопотання Київської обласної ради  про віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення з пропозицією про його підтримку.

Комітетом було дано доручення  Управлінню по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України з проханням надати висновки та пропозиції з приводу даних матеріалів.

 В.Сінченко інформував, що 03.09.2009 року до Комітету надійшла службова записка Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування з пропозицією відхилити дане клопотання, в якій звертається увага членів Комітету на відсутність рішення Обухівської районної ради.

Заступник Голови Комітету В.Сінченко звернув увагу членів Комітету на те, що відповідно до  частини першої частини 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” рада в межах своїх повноважень приймає нормативні акти у формі рішень, а згідно пункту 26 частини першої статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” виключно на пленарних засіданнях районної, обласної рад вирішуються питання адміністративно-територіального устрою.

В.Сінченко повідомив що засідання підкомітету з питань державного будівництва не відбулося і запропонував розглянути та визначитись щодо даного питання на засіданні Комітету.

В обговоренні питання взяли участь: присутні народні депутати України.

О.Омельченко запропонував представникам Обухівської районної ради діяти згідно із Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” і надати на розгляд Комітету відповідне рішення. Голова Комітету запропонував за умови надання Комітету рішення Обухівської районної ради щодо віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення, секретаріату Комітету підготувати проект Постанови Верховної Ради України “Про віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення”  та направити його на розгляд Верховної Ради України з рекомендацією Комітету розглянути його і прийняти за основу та в цілому  у відповідності до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

С.Подгорний та О.Боднар запропонували присутнім членам Комітету підтримати клопотання Київської обласної ради про віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

УХВАЛИЛИ:

1. Обухівській районній раді у відповідності до  пункту 26 частини першої статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” надати Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рішення Обухівської районної ради щодо віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

2. За умови надання Комітету рішення Обухівської районної ради щодо віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення, секретаріату Комітету підготувати проект Постанови Верховної Ради України “Про віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення”  та направити його на розгляд Верховної Ради України з рекомендацією Комітету розглянути його і прийняти за основу та в цілому  у відповідності до пункту 1 частини першої та частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: За” - одноголосно.

Рішення прийнято.

 

 

 

 

 Голова Комітету                                                      О. ОМЕЛЬЧЕНКО 

 

    За Секретаря Комітету                                              В.СІНЧЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО,

ЯКІ РОЗГЛЯНУЛИ НА ЗАСІДАННІ КОМІТЕТУ

 

04.09.2009 року

 

 

 

1. Про віднесення міста Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

2. Про віднесення міста Українка Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“5 сесія 6 скликання ”

03 грудня 2014 10:54
27 листопада 2013 15:07
27 листопада 2013 15:05
27 листопада 2013 15:03
27 листопада 2013 15:02
27 листопада 2013 15:01
27 листопада 2013 14:59
27 листопада 2013 14:58
27 листопада 2013 14:56
27 листопада 2013 14:55